Sommige mensen die eigenaar zijn van een bedrijf en als persoon een wettelijke aansprakelijkheidsverzekering hebben afgesloten, gaan ervan uit dat ze optimaal gedekt zijn tegen alle vormen van schade. Dit is echter een misvatting. Voor schades die er binnen je bedrijf gebeuren, dien je namelijk een aparte bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering te hebben. Gelukkig weten de meeste ondernemers dit. Volgens cijfers die er bekend zijn heeft 85% de AVB op zak. Wie ook interesse heeft in zo’n verzekering kan hiervoor bijvoorbeeld terecht bij Univé. Naast de basisverzekering is hier ook keuze uit tal van aanvullende dekkingen, waarmee je je AVB-pakket naar wens samen kunt stellen.

Wacht het ontstaan van schade niet af

Een voorbeeld van een schade die binnen je bedrijf kan ontstaan: een medewerker van jou is bezig met het schoonmaken van een rookkanaal op het dak van het huis van een klant. Hoewel jouw medewerker heeft aangegeven dat het dak beklimmen door heftige weersomstandigheden te onveilig is, heb je hem toch de opdracht gegeven dat hij zijn werk uit moet voeren. Hij gehoorzaamt en gaat, terwijl hij weet dat hij grote risico’s loopt, toch het dak op terwijl het hoost van de regen en te hard waait. Hij raakt door de wind uit onbalans en valt van het dak af. De medewerker raakt ernstig gewond en klaagt jouw bedrijf aan vanwege nalatigheid. Heb je in zo’n geval geen bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering, dan kan het er naar voor je uit komen te zien. De financiële gevolgen voor jou kunnen dusdanig groot zijn, dat dit gelijk het einde betekent van jouw onderneming.

Met AVB gedekt in heel Europa

In tegenstelling tot veel andere schadeverzekeringen is er voor de AVB in de basis maar één bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering. Dat scheelt weer knopen doorhakken. Met deze verzekering ben je verzekerd voor niet alleen schade in Nederland, maar in heel Europa. Voorbeelden zijn schades die je veroorzaakt aan anderen of diens spullen tijdens de werkzaamheden of schades die jouw medewerkers oplopen tijdens werktijd. Het kiezen voor deze AVB van Univé gaat gepaard met diverse extra voordelen. Zo is het inlooprisico ook automatisch verzekerd. Dat houdt in dat mocht er schade zijn ontstaan tot 3 jaar terug vóór het afsluiten van de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering ook onder voorwaarden gedekt is.

Kies aanvullend voor Constructie All Risk verzekering

Vanuit de basisverzekering is niet álles gedekt. Ben je werkzaam in een bepaalde beroepssector kan dan het handig zijn om ook eens de aanvullende dekkingen van Univé door te nemen. Eén daarvan is de Constructie All Risk verzekering. Deze wordt aangeraden voor onder meer zorginstellingen, timmerbedrijven, loodgieters, gemeenten, telecombedrijven, en veel meer. Je bent met een CAR verzekerd tegen schade die ontstaat tijdens de bouw en gedurende reparatieklussen. Andere aanvullende verzekeringen die de moeite waard kunnen zijn, zijn de Beroepsaansprakelijkheid, Werknemersschade en/of de Bestuurdersaansprakelijkheid. Weet je niet precies waar je het beste kunt beginnen? De onlinetool van Univé helpt je op weg. Hiermee ben je 6 stappen verwijderd van het daadwerkelijk aanvragen van het pakket dat jou als gegoten zit.